În ziua de 6 noiembrie, femeile muncesc gratuit, arată datele publicate de Eurostat, care subliniază inegalitățile salariale dintre femei și bărbați. Ziua europeană a egalității salariale, 3 noiembrie, este ziua dedicată tuturor femeilor din câmpul muncii din Europa , scrieLe Monde.

HotNews.roFoto: Hotnews

În Franța, femeile câștigă cu 15,2% mai puțin decât bărbații. Un decalaj destul de apropiat de media europeană (16,2%), care stagnează.

Publicația Les Glorieuses citează și alte date, începând cu diferența salarială de 9% dintre bărbați și femei "pentru muncă egală, luând în considerare grupele de vârstă, contractul, timpul, sectorul de activitate și mărimea companiei".

Potrivit celor mai recente cifre ale Institutului Național de Statistică și Studii Economice (INSEE), care datează din 2015, luând în calcul toate categoriile de muncitori, "salariile femeilor sunt cu 23,7% mai mici decât cele ale bărbaților. Cu alte cuvinte, bărbații primesc cu 31,1% mai mult decât femeile ", scrie buletinul informativ.

Pentru a se mobiliza, fondatorul buletinului informativ, Rebecca Amsellem, a lansat tag-ul #6November15h35 pe Twitter, care se referă la ora și data care corespund perioadei în care salariul bărbaților depășește, cumulat, cel al femeilor pe parcursul unui an întreg.

Obiectivul mișcării este de a crește gradul de conștientizare cu privire la inegalitatea salarială.