Șase mercenari ruși au fost uciși în urma unei explozii la o bază militară din Siria, scrie cotidianul Novaya Gazeta, citat de The Moscow Times.

Soldati rusi in Siria (foto arhiva)Foto: Captura YouTube

Ar fi vorba de cetățeni ruși care lucrează pentru compania militară privată Wagner Group pentru misiuni clandestine în estul Ucrainei și Siriei. Zeci de angajați ai Wagner au fost uciși în lovituri aeriene americane la începutul acestui an, în Siria, potrivit relatărilor din presă. Potrivit legilor rusești, mercenarii sunt interziși în Rusia iar Kremlinul a negat tot timpul prezența acestora în Siria.

Potrivit Novaya Gazeta, un site de investigații critic față de Kremlin, 11 persoane au murit, în total, în urma exploziei care a avut loc într-o fostă clădire a poliției amplasată pe drumul care leagă capitala Damasc de orașul estic Deir Ezzor.

La sfârșitul lunii octombrie, în fața sediului Novaya Gazeta a fost lăsat capul tăiat al unui berbec şi un bilet pe care scria: «Editorului de la Novaya Gazeta, un salut pentru dvs şi pentru Korotkov», alături de o coroană de flori cu inscripţia ''Denis Korotkov, trădător al patriei'', un ziarist al publicației.