O federație care reprezintă mai mult de 100 de moschei în Țările de Jos a cerut Twitter să blocheze contul populistului anti-islamist Geert Wilders. Grupul declară că va lua măsuri legale dacă platforma nu reușește să acționeze în acest sens, relateazăDW.

WildersFoto: Wikipedia

Federația Culturală Islamică Turcă (TICF) a trimis o cerere oficială către Twitter, cerând ca profilul de Twitter al controversatului politician olandez Geert Wilders să fie închis pentru incitarea la ură.

Wilders, liderul Partidului Libertății de extremă dreapta (PVV), a intrat adesea în controverse afișând opiniile sale anti-islamiste și făcând declarații deranjante la adresa imigranților.

TICF, care reprezintă 144 de moschei turcești în Țările de Jos, a declarat că unele din postările lui Wilders au încălcat regulile platformei sociale, precum și legile din mai multe țări, inclusiv pe cele din Tunisia, Pakistan, Maroc și Indonezia.

,,Twitter îi furnizează lui Wilders o platformă pentru a răspândi ura pe plan mondial", a spus Ejder Kose, avocatul TICF. ,,Aceasta înseamnă că nu numai Wilders, ci și Twitter, sunt pasibili de sancțiuni în aceste țări".

,,Lumea este mai mare decât Olanda", a adăugat el.