Președintele ales al Braziliei a declarat că Venezuela ar trebui să nu mai fie membru al blocului comercial din America de Sud. Cu două luni înainte de preluarea mandatului, Jair Bolsonaro vorbește despre reforme economice, inclusiv despre o revizuire a pensiilor, scriu cei de laDW.

Jair BolsonaroFoto: Wikipedia

Președintele ales al Braziliei, Jair Bolsonaro, a acuzat guvernul de stânga al Venezuelei că a încălcat clauza democratică a Mercosur și a declarat că țara ar trebui expulzată din alianța economică.

Bolsonaro a făcut remarcile într-un interviu acordat presei locale braziliene, unde a vorbit și despre planurile sale de tranziție la putere.

Blocul comercial Mercosur este format din Argentina, Brazilia, Paraguay, Uruguay și Venezuela, care au aderat la alianță în 2012.

Remarcile lui Bolsonaro ar putea antagoniza regimul președintelui Nicolas Maduro și ar putea pune în pericol statutul deja precar al Venezuelei în blocul economic din America de Sud.

Membrii Mercosur și-au exprimat îngrijorarea cu privire la situația politică și economică a Venezuelei începând cu 2016. Ca urmare, Venezuela a renunțat la președinția sa rotativă și, în cele din urmă, a fost suspendată din bloc.