​​În timpul unei sesiuni Reddit de ,,întreabă-mă orice”, senatorul de Vermont, Bernie Sanders, a discutat despre problema arzătoare a relațiilor SUA cu Arabia Saudită, cerând administrației Trump să iasă din Yemen, relateazăinquisitr.

Bernie SandersFoto: Agerpres/AP

Războiul din Yemen este ,,un dezastru umanitar uimitor și îngrozitor", a declarat senatorul Sanders, adăugând că războiul este neconstituțional ,,deoarece Congresul, care are autoritatea de a aproba participarea în război în forma noastră de guvernare, nu a autorizat nimic".

În luna martie a acestui an, Bernie Sanders a introdus o rezoluție pentru a opri sprijinul american pentru forțele saudite din Yemen, împreună cu senatorul republican din Utah, Mike Lee, și senatorul democrat de la Connecticut, Chris Murphy,

Cu toate acestea, Senatul a votat să ucidă inițiativa.

Citând Proiectul de Localizare a Conflictelor Armate și a Datelor despre Evenimente, the Independent a raportat recent că aproximativ 56.000 de civili și combatanți au fost uciși în Yemen din 2016 până în prezent.

Potrivit organizației, numărul victimelor ar putea ajunge la 80 000 , din moment ce numărul victimelor continuă să crească.

În plus, încă de la începutul războiului, mai mult de 570 000 de locuitori ai statului au fost relocați. Milioane de persoane sunt supuse bolilor și malnutriției.

Rezoluția din martie înaintată de Sanders, Lee și Murphy nu a trecut, dar cererea de a pune capăt sprijinului SUA pentru forțele saudite din Yemen s-a intensificat de la uciderea brutală a jurnalistului Washington Post, Jamal Khashoggi.

După asasinarea lui Khashoggi, președintele Trump a promis o pedeapsă "severă" pentru Arabia Saudită, însă amenințările sale nu s-au materializat momentan.

Potrivit The Guardian, președintele a spus că nu vrea să ,,afecteze locurile de muncă" prin sancționarea Arabiei Saudite și oprirea vânzărilor de arme.

Totuși, o campanie de presiune bipartizană a continuat.

Senatorul republican din Kentucky Rand, Ron Paul, a cerut președintelui Trump să renunțe la vânzarea de arme către Arabia Saudită în mai multe ocazii - în interviuri în mass-media și prin postări pe Twitter - dar aparent fără niciun folos, deoarece administrația pare să fi rămas hotărâtă să rămână implicată în conflict.

După cum este detaliat în raportul anterior prezentat de Inquisitr, Paul a mai spus că vânzarea de arme către Arabia Saudită nu este o chestiune economică și a susținut că saudiți au ucis fără discriminare civilii iemeni - inclusiv copiii - cu arme americane.

Pentru senatorul independent al Vermontului, Bernie Sanders, este "imperativ" ca Statele Unite să elaboreze o politică ,,cât mai echidistantă" față de Arabia Saudită.

,,Arabia Saudită este o dictatură brutală care nu tolerează disidența, care tratează femeile ca cetățeni de clasa a treia și care este condusă de o mână de multi-miliardari. Condamn cu tărie afecțiunea lui Trump pentru conducătorii Arabiei Saudite ", a concluzionat Sanders.