Președintele american Donald Trump a transmis luni că vrea să impună sancțiunile împotriva sectorului petrolier din Iran gradual, din cauza îngrijorărilor privind impactul asupra pieței petroliere globale, relatează Reuters.

Dosarul iranianFoto: Colaj foto

Sancțiunile impuse de Statele Unite împotriva Iranului au fost criticate la nivel internațional din cauza posibilității ca prețul petrolului să crească.

„În ceea ce privește petrolul este foarte interesant. Avem în vigoare cele mai dure sancțiuni dintotdeauna, dar în ceea ce privește petrolul vrem să acționăm mai încet. Nu vreau să crească prețurile la nivel global. Nu are legătură cu Iranul. Aș putea duce exporturile din Iran la zero imediat, dar acest lucru ar fi un șoc pentru piață”, a declarat Donald Trump.

Statele Unite au impus luni un nou set de sancțiuni împotriva Iranului, care vizează sectorul petrolier, bancar și al transporturilor, în încercarea de a transmite un mesaj Administrației de la Teheran privind dezvoltarea programului nuclear și balistic, potrivit Mediafax.