Rusia a trimis, luni, un avion de vânătoare pentru interceptarea unei aeronave americane de recunoaştere, în zona internaţională a Mării Negre, anunţă armata Statelor Unite, denunţând o acţiune "iresponsabilă" a Moscovei, potrivit Mediafax.

Avion de vanatoare rusesc SU-27, trece razant pe langa un avion militar americanFoto: Captura YouTube

"Pe 5 noiembrie 2018, un avion american de tip EP-3 Aries care zbura în spaţiul aerian, deasupra Mării Negre, a fost interceptat de un avion rus SU-27. Considerăm lipsită de siguranţă această interacţiune, din cauza faptului că avionul SU-27 a trecut la viteză mare direct prin faţa aeronavei americane care era în misiune, expunând riscurilor piloţii noştri şi restul echipajului", se arată într-un comunicat al Comandamentului Europa-Africa al Forţelor Navale SUA (Flota a VI-a).

"Avionul de interceptare SU-27 a făcut încă o manevră, poziţionându-se ulterior foarte aproape de avionul EP-3 şi generând postcombustia puternică a turboreactorului. Echipajul avionului EP-3 a raportat turbulenţe după prima interacţiune şi vibraţii după a doua. Durata interceptării a fost de aproximativ 25 de minute", se arată în comunicat.

UPDATE Administraţia Vladimir Putin respinge acuzaţiile SUA privind interacţiunea aeriană "iresponsabilă"