Oficiali de la Pentagon au respins o cerere preliminară a administraţiei Donald Trump care prevedea ca armata americană să construiască centre de detenţie pentru migranţii ilegali ca parte a noii sale misiuni la frontiera cu Mexicul, au declarat oficiali americani sub rezerva anonimatului, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Dezvăluirea făcută de oficialii americani ilustrează tensiunea din cadrul administraţiei de la Washington cu privire la utilizarea resurselor militare pentru consolidarea frontierei împotriva imigraţiei ilegale. Săptămâna trecută, armata americană a anunţat desfăşurarea a peste 7.000 de militari la graniţa cu Mexicul, în condiţiile în care două caravane de migranţi din America centrală, care fug de violenţa din ţările lor, se îndreaptă către Statele Unite.

Cele două caravane, care adună circa 6.000 de persoane venite din America centrală, se află în prezent în sudul Mexicului şi se îndreaptă spre frontiera americană, unde migranţii intenţionează să depună cereri de azil. Aceste caravane au declanşat furia preşedintelui Donald Trump, care a anunţat că ar putea trimite până la 15.000 de soldaţi la frontiera americano-mexicană pentru a încerca să-i oprească.

El a afirmat că armata americană ar putea fi nevoită să tragă asupra migranţilor care încearcă să intre ilegal în SUA, dacă aceştia vor arunca cu pietre în soldaţi, declaraţie retractată ulterior de liderul de la Casa Albă.

Sursa:Agerpres