Un regizor de teatru care s-a descris ca fiind alb a primit un post care ar fi trebuit să crească reprezentarea persoanelor de culoare și a minorităților etnice în teatrul britanic, relateazăThe Guardian.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anthony Ekundayo Lennon a obținut un training plătit pentru leadership în teatru, finanțat de guvern prin Consiliul pentru Arte Anglia.

Programul este destinat să ajute profesioniștii de culoare din teatru într-o industrie care este dominată de bărbați albi.

Anthony Ekundayo Lennon a obținut o poziție în compania de teatru Talawa din centrul pentru arte Rich Mix, estul Londrei, scriind în aplicație că este un individ cu descendență mixtă.

”Programul dorește să crească reprezentarea creatorilor de teatru de culoare la cel mai înalt nivel în managementul teatrului britanic, influențând toate organizațiile de la artiști la administrație, producțiile și publicul”, arată un comunicat de presă al companiei.

Lennon a vorbit despre identitatea sa rasială într-un episod din serialul BBC ”Everyman” din anii 1990.

”Anthony Lennon s-a născut în Billburn, vestul Londrei. Părinții săi vin din Irlanda și ambii sunt incontestabil de albi”, arată rezumatul show-ului.

”Anthony își câștigă acum existența ca actor de culoare, din cauză că de când era copil arăta de parcă ar fi de culoare. Când prietenii săi, care erau în mare parte de culoare, au aflat despre descendența sa, au urmat dezbateri despre dacă Anthony chiar se poate numi de culoare și despre ce înseamnă culoarea neagră a pielii pentru cei care s-au născut negri”.

Organizația care a distribuit finanțarea a spus pentru Sunday Times că ”Talawa este satisfăcută că Anthony a fost eligibil pentru oportunitate ca rezultat a unei relații profesionale de-a lungul anilor, în care acesta s-a identificat ca un individ cu descendență mixtă”.

Consiliul pentru Arte a adăugat că Teatrul Talawa vrea să îl sprijine pe Anthony, care a adăugat că deși cazul este neobișnuit, nu subminează sprijinul adus minorității etnice și persoanelor de culoare.