Arabia Saudită a trimis doi profesioniști să elimine dovezile privind uciderea lui Jamal Khashoggi la o săptămână după ce acesta a dispărut la Consulatul Arabiei Saudite în Istanbul, a spus un oficial turc luni, subliniind că acesta este un semn că oficialii saudiți de rang înalt au știut de crimă, relatează AFP și Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Credem că acești doi indivizi au venit în Turcia cu singurul scop de a șterge dovezile uciderii lui Jamal Khashoggi înainte ca poliției turce să i se permită să facă percheziții în sediu”, a spus un oficial sub protecția anonimatului.

”Faptul că echipa de profesioniști a fost trimisă din Arabia Saudită la nouă zile după crimă sugerează că oficialii erau la curent cu uciderea lui Khashoggi”, a adăugat oficialul.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut pe 2 octombrie după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.

Mai mulți politicieni americani l-au acuzat pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite că ar fi ordonat asasinarea lui Khashoggi. Arabia Saudită neagă aceste acuzații.

Jurnalistul saudit Jamal Khashoggi a fost omorât prin strangulare la Consulatul țării sale din Istanbul, iar corpul său a fost dezmembrat, a spus miercuri procurorul Istanbulului, Irfan Fidan, subliniind caracterul premeditat al crimei.

Citește și: