Sinuciderea în rândul tinerilor japonezi a atins un nou nivel record în 30 de ani, a afirmat ministrul educației, chiar dacă numărul total al sinuciderilor a scăzut în mod constant în ultimii 15 ani, potrivit Reuters.

Elevi in JaponiaFoto: www.mext.go.jp

Un total de 250 de copii din școala primară, de gimnaziu și de liceu s-au sinucis anul acesta până în luna martie, față de 245 în anul precedent, potrivit unui sondaj efectuat de Ministerul Educației. Aceasta a fost cea mai mare rată a sinuciderilor înregistrată în rândul tinerilor din 1986, când 268 de studenți și-au luat viață.

,,Numărul de sinucideri în rândul studenților a rămas ridicat, și aceasta este o problemă alarmantă care ar trebui rezolvată", a declarat un oficial al ministerului, Noriaki Kitazaki.

,,Este dificil să se determine factorii din spatele creșterii numărului sinuciderilor”, a spus el.

Din cele 250 de cazuri, 33 de copii erau îngrijorați cu privire la viitorul lor, 31 au avut probleme în familie, 10 au fost hărțuiți, în timp ce 140 rămân cazuri nerezolvate, a arătat sondajul.

Numărul sinuciderilor din Japonia a scăzut la 21.321 în 2017, raportat la toate grupele de vârstă, de la un record de 34.427 înregistrat în 2003, potrivit Agenției Naționale de Poliție.