​Ministrul de Externe al Marii Britanii, Jeremy Hunt, a anunțat luni că va cere Organizației Națiunilor Unite (ONU) să ia măsuri pentru încetarea conflictului din Yemen și pentru găsirea unei soluții politice potrivite, relatează Euronews, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

Anunțul a fost făcut prin intermediul unui comunicat emis de Ministerul de Externe din Marea Britanie.

„Acțiunea pe care Marea Britanie o ia față de Consiliul de Securitate ONU are ca scop asigurarea implementării unui acord de încetare a focului”, se menționează în comunicat.

Conform mai multor diplomați ONU, Marea Britanie lucrează împreună cu Statele Unite la un plan pentru încetarea conflictului din Yemen. Secretarul american de Stat Mike Pompeo a făcut apel săptămâna trecută la încetarea ostilităților din Yemen.

"Violența trebuie să înceteze, în special în zonele cu o infrastructură critică sau o populație densă", a declarat Guterres pentru reporteri.

„Pentru prima dată pare să fie o ocazie ca ambele părți să discute, să înceteze conflictul și să găsească o soluție politică, singura opțiune pe termen lung dacă se dorește evitarea unui dezastru”, a declarat Jeremy Hunt.

„Marea Britanie își va folosi toată influența pentru a susține această abordare”, a adăugat ministrul de Externe.