Salah și Abdullah Khashoggi, fiii jurnalistului Jamal Khashoggi, care a fost ucis în interiorul consulatului Arabiei Saudite din Istanbul, cer autorităților să găsească corpul și să îl predea familiei, relatează CNN citat de Mediafax.

Jamal KhashoggiFoto: Captura YouTube

Cei doi fii ai jurnalistului l-au descris ca fiind „curajos, generos și puternic”, într-un interviu oferit postului de televiziune american CNN. Aceștia au vorbit despre impactul pe care l-a avut dispariția jurnalistului asupra familiei și au făcut un apel autorităților pentru a rezolva cazul și a returna corpul lui Khashoggi.

„Sper că orice i s-a întâmplat nu a fost dureros, sau sper că a fost rapid. Sper că a avut o moarte pașnică”, a declarat Abdullah Khashoggi, în vârstă de 33 de ani.

Autoritățile turce consideră că jurnalistul a fost ucis de către o echipă de criminali trimisă de Administrația de la Riyad și caută încă corpul acestuia. La începutul săptămânii trecute, oficialii au transmis că cel mai probabil, corpul lui Khashoggi a fost dezmembrat și dizolvat în acid.

„Nu putem să avem o încheiere fără corpul tatălui nostru. Tot ce ne dorim acum este să îl îngropăm în Al-Baqi (cimitir, n.red) din Medina, alături de restul familiei sale”, a declarat Salah, în vârstă de 35 de ani.

Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.