Statele Unite și Coreea de Sud vor organiza luni un exercițiu militar restrâns, cu câteva zile înaintea întâlnirii dintre secretarul de Stat Mike Pompeo și un oficial nord-coreean, în cadrul căreia se va discuta despre denuclearizarea peninsulei, relatează Reuters citat de Mediafax.

Mike PompeoFoto: Flickr / Gage Skidmore

Cele două țări vor organiza luni Programul de Schimb al Marinei Coreene, un exercițiu militar care a fost suspendat în urma summitului din luna iunie dintre Donald Trump și Kim Jong-un. Liderul nord-coreean a cerut încheierea oricărui fel de exercițiu militar dintre Statele Unite și Coreea de Sud.

Ministerul Apărării din Coreea de Sud a confirmat că exercițiul militar va avea loc în apropierea orașului Pohang, situat în sudul țării. Peste 500 de militari ai Marinei americane și sud-coreene vor lua parte la exercițiu.

În cadrul întâlnirii dintre secretarul american de Stat Mike Pompeo și omologul său nord-coreean Kim Yong-chol se va discuta și despre organizarea unui nou summit între președintele american Donald Trump și liderul nord-coreean Kim Jong-un.

„Aștept să fie făcut un real progres, inclusiv în ceea ce privește viitorul summit dintre liderii noștri, în cadrul căruia vor fi făcuți pași importanți spre denuclearizare”, a declarat Pompeo.