În regiunea sudică a râului Tana din Kenya, fetele din comunitatea Oromo sunt logodite în ziua în care s-au născut. Părinții copiilor spun că tradiția le oferă siguranța unui viitor liniștit pentru fată și că ajuta la crearea unor relații puternice între familii și comunități, scrieBBC.

fetitaFoto: BBC

„Fiica mea are 4 luni și am promis-o deja unui băiat care se numește Ibrahim. Acum, nimeni altcineva nu poate veni să se căsătorească cu ea chiar dacă eu aș muri. Ea îi este promisă lui. Așa este în cultura noastră”, spune tatăl fetiței.

„Asta este daraaraa. Așa este cultura noastră și așa vrem să fie. Tatăl ei a dat-o și eu nu mai pot să spun nimic. Va crește măritată fiind cu el. ”, spune mama.

Daraaraa se referă la o tradiție prin care fetele sunt promise și logodite cu un băiat ales de tată încă din momentul nașterii.

„L-am ales pe băiat și i-am zis tatălui lui să vină să împlinim daraaraa, semn care va arăta ca este căsătorită încă de mică.”, adaugă tatăl.

Părinții cred că astfel îi vor sigura viitorul, iar copilul lor va fi în siguranță orice s-ar întâmpla cu ei. „ Ea nu se poate opune dorinței tatălui, este decizia lui iar el știe ce este mai bine pentru ea. ”