Partidul francez de extrema-dreapta Adunarea Națională (RN) a sărit pentru prima dată înaintea formațiunii președintelui Emmanuel Macron în sondajele care măsoară intențiile de vot pentru alegerile europarlamentare din luna mai a anului viitor, transmite Reuters.

Emmanuel Macron si Marine Le PenFoto: Colaj foto

Un sondaj Ifop publicat duminică arată că formațiunea Republica în Mișcare a șefului statului are 19% dintre intențiile de vot (în august avea 20%), în timp ce partidul lui Marine Le Pen (fostul Front Național), a urcat de la 17 procente la 21.

Dacă la procentele Adunării Naționale se adaugă cota electorală de 7% a formațiunii militantului pentru suveranitate Nicolas Dupont-Aignan și scorul de câte un procent cu care sunt creditate partidele pro-Frexit conduse de doi asociați ai lui Le Pen, Florian Philippot și Francois Asselineau, se ajunge la un total de 30%.

Republicanii conservatori conduși de Laurent Wauquiez a pierdut două procente, până la 13%, iar partidul de extremă stânga France Insoumise a lui Jean-Luc Melenchon a căzut de la 14 la 11 procente.