Un atacator a ucis vineri cel puțin șapte creștini care se aflau într-un autobuz din apropierea unei mânăstirii din Egipt, au anunțat autoritățile, acesta fiind cel mai grav asalt împotriva minorității creștine în mai mult un an, relatează Reuters citat de Mediafax.

Statul IslamicFoto: Captura YouTube

Atacul s-a petrecut în apropierea mânăstirii ortodoxe Sf. Samuel din Miyna, situată la 260 de km râul Nil din Cairo, a declarat pentru Reuters arhiepiscopul din Miyna, Anba Makarious.

Atacul a avut loc foarte aproape de locul în care 28 de creștini au fost uciși într-un asalt similar în mai 2017. "Teroriștii au deschis focul asupra unui autobuz cu turiști din provincia Sohag, care se întorcea de la mânăstire", a spus arhiepiscopul.

El a spus că șapte persoane au fost ucise și 14 au fost rănite. Agenția de știri MENA, citând o sursă de securitate, a anunțat că numărul celor răniți se ridică la șapte, iar autobuzul transporta creștini.

Locuitorii au declarat că autobuzul făcea parte dintr-un convoi. Președintele egiptean Abdel Fattah al-Sisi a declarat că a deplâns victimele care au murit ca martiri și a promis că va continua campania împotriva militanților islamiști.

Procurorul general al Egiptului a cerut o investigație în acest caz și a spus că a trimis o echipă de anchetatori la locația respectivă și la spitalele din apropiere.

Rețeaua teroristă Stat Islamic a revendicat ulterior atacul comis vineri. Anunțul a fost făcut de agenția de știri a organizației Stat Islamic, Amaq, fără a fi oferite dovezi în acest sens.