Preşedintele american Donald Trump a afirmat vineri că ''ştirile false'' din media provoacă ''violenţa'' în Statele Unite, la mai puţin de o săptămână de la atacul sângeros comis la o sinagogă din Pittsburgh, statul Pennsylvania, cel mai grav atac antisemit comis vreodată în SUA, relatează AFP citat de Agerpres.

Donald TrumpFoto: Flikr

"Voi generaţi violenţa cu întrebările voastre", a răspuns Trump unui jurnalist care l-a întrebat dacă retorica sa ar fi putut contribui la climatul actual din Statele Unite.

"Numeroşi jurnalişti generează violenţa prin faptul că nu scriu adevărul (...) Ştirile false generează violenţa", a adăugat el într-o intervenţie făcută de la Casa Albă, înainte de a pleca la o reuniune de campanie în Virginia de Vest.

"Dacă mass-media scriau într-un mod imparţial şi exact, ar fi existat mult mai puţină violenţă în ţara noastră", a spus el.

Cel de-al 45-lea preşedinte al Statelor Unite acuză în mod constant ceee ce numeşte "ştirile false din mass-media" de faptul că sunt "inamicii poporului".

"Există o mare nemulţumire în ţara noastră legată de tratarea greşită şi deseori incorectă a informaţiilor", declara el la sfârşitul lunii octombrie.