Clericul musulman Sami ul-Haq, cunoscut ca „părintele talibanilor”, care a instruit majoritatea liderilor mișcării islamiste din Afganistan, a fost ucis vineri într-un oraș din Pakistan, a declarat un apropiat al acestuia, scrie Mediafax citând Reuters.

Sami ul-HaqFoto: Captura YouTube

Atacatori necunoscuți l-au ucis pe cleric, care conducea un seminar islamic din nord-vestul Pakistanului, a anunțat adjunctul său Yousaf Shah.

Există informații contradictorii cu privire la modul în care a fost ucis și de ce bodyguardul și șoferul acestuia nu s-ar fi aflat acolo pentru a-l apăra în momentul atacului.

Shah a declarat inițial că acesta a fost împușcat.

Nepotul lui Haq, Mohammad Bilal, a declarat pentru Reuters că unchiul său avea răni provocate de lovituri de cuțit și împușcături, acesta aflându-se într-o casă pe care o deține într-o zonă de lux de la periferia orașului Islamabad.

"Când atacatorii au intrat în casa lui... Au început să îl lovească pe Mullah Sami ul-Haq cu cuțite și pumni, apoi l-au împușcat", a spus el.

Ministerul de Interne al Pakistanului a confirmat vineri seară, printr-un comunicat, moartea lui Sami ul-Haq și a prezentat condoleanțe.