Șapte creștini copți au fost uciși vineri în Egipt după ce bărbați înarmați au deschis focul asupra unui autobuz în care călătoreau, în provincia Minya (centru), scrie AFP.

Un oficial al serviciilor de securitate a precizat că atacul s-a soldat cu "morți și răniți".

În mai 2017, 28 de pelerini coți, printre care numeroși copii, au fost uciși în Minya de bărbați înarmați, în timp ce se aflau într-un autobuz.

Egiptul a răspuns la acest atac, revendicat de gruparea Stat Islamic (SI), prin lovituri aeriene împotriva taberelor jihadiste din Libia vecină.

O filială a SI recurge la atacuri sâangeroase în nordul peninsulei Sinai, în special după ce armata l-a destituit pe președintele islamist Mohamed Morsi în 2013.

Această miliție a atacat în multiple rânduri creștinii, determinând seci de familii să fugă din această regiune la începutul lui 2017.

În februarie 2018, armata a lansat o vastă ofensivă împotriva jihadiștilor din Sinai, revendicând uciderea a peste 450 de jihadiști.

Copții reprezintă comunitatea creștină cea mai importantă și mai veche din Orientul Mijlociu, cu circa 10% dintre cei circa 100 de milioane de egipteni.