Cadavrul ziaristului Jamal Khashoggi, ucis în 2 octombrie în consulatul țării sale din Istanbul, a fost dezmembrat pentru a putea fi "dizolvat" mai ușor, a afirmat vineri un consilier al președintelui turc, citat de cotidianul Hürriyet, potrivit AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Observăm la acest stadiu că nu s-au mulțumit să-l dezmembreze, s-au debarasat de el dizolvându-l", a declarat Yasin Aktay, consilier al președintelui Recep Tayyip Erdogan în cadrul partidului puterii, AKP.

"Potrivit ultimelor informații de care dispunem, motivul pentru care au tăiat corpul a fost pentru a-l dizolva mai ușor", a adăugat el.

Editorialistul Jamal Khashoggi, colaborator la Washington Post, a fost ucis în 2 octombrie în consulatul din Istanbul, unde s-a dus pentru demersuri administrative în vederea căsătoriei sale cu o femeie din Turcia.

După ce a afirmat inițial că ziaristul a părăsit consulatul la puțin timp după ce a intrat în clădire, iar apoi că rezultatul decesului a fost o ceartă, Riadul a sfârșit prin a evoca o "operațiune neautorizată" de către putere.

Într-un comunicat publicat miercuri, parchetul din Istanbul a afirmat că "victima a fost dezmembrată" iar ulterior asasinii s-au "debarasat” de cadavru, fără a preciza cum.

După declarațiile parchetului, un oficial turc a declarat pentru Washington Post că autoritățile examinează o pistă potrivit căreia cadavrul a fost dizolvat în acid la consulat sau la reședința consulului din imediata apropiere.

"Au vrut să se asigure că nu lasă nicio urmă a corpului", a adăugat Aktay, un prieten al ziaristului decedat.

"A ucide o persoană nevinovată este o crimă, ceea ce s-a făcut cu cadavrul este o altă crimă și o rușine", a mai spus acesta.