Oficialii britanici au lansat o investigație penală împotriva unui susținător proeminent al Brexit. Aaron Banks a fost acuzat de sifonarea banilor rusești în timpul campaniei electorale, transmiteDW.

BrexitFoto: PublicDomainPictures.net

Agenția Națională de Criminalitate din Marea Britanie a declarat joi că a lansat o investigație penală împotriva milionarului pro-Brexit, Arron Banks. Investigația a urmărit să scoată la iveală sursa numerarului utilizat pentru a promova ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Comisia Electorală din Marea Britanie a declarat că bănuia că Banks ,,nu a fost adevărata sursă" a banilor împrumutați în campania "Leave" și că Banks a încercat să ascundă originea reală a acestora.

Comisia a declarat că a investigat tranzacțiile financiare care păreau să provină de la societăți înregistrate în Gibraltar și Insula Man. Începând cu anul 2000, legile din Regatul Unit au interzis în mod efectiv donații străine pentru cei care fac campanii politice.

,,Ancheta noastră a scos la lumină dovezi care sugerează că au fost săvârșite infracțiuni care depășesc atribuțiile comisiei", a declarat Bob Posner, directorul comisiei de finanțe politice.

,,Acesta este motivul pentru care am înmânat dovezile către ANC pentru a le permite să investigheze și să ia măsurile pentru aplicare corespunzătoare a legii".