Un pilot japonez a fost arestat pe aeroportul britanic Heathrow pentru că era beat, el având în sânge de 9 ori mai mult alcool decât limita legală, potrivitBBC. Katsutoshi Jitsukawa, 42 de ani, pilot al Japan Airlines, a fost arestat pe 28 octombrie după ce etilotestul a arătat că era beat.

HotNews.roFoto: Hotnews

El avea 189 mg de alcool / 100 ml de sânge, în condițiile în care limita legală este 20 miligrame. El a pledat vinovat în fața instanței britanice din Uxbridge.

Potrivit televiziunii NHC, polițiștii au fost alertați de șoferul unui autobuz pentru personalul navigant ce a simțit că pilotul mirosea a alcool. Pilotul trebuia să fie la manșa unui zbor către Tokyo.

Testul care a arătat cât alcool are în sânge a fost făcut cu 50 de minute înainte de plecare. Aeronava Boeing 777 a plecat cu 69 minute întârziere.

Jitsukawa a recunoscut că în acea noapte a băut două sticle de vin, plus câteva beri. El este în stare de arest și își va primi sentința pe 29 noiembrie.

În iunie, pilotul Julian Monaghan de la British Airways a fost condamnat la 8 luni de închisoare după ce a fost descoperit că avea în sistem un nivel de 86 mg alcool/100 ml sânge. El se prezentase la muncă pe aeroportul Gatwick după ce băuse 3 vodci duble.