​Președintele american Donald Trump a anunțat joi că intenționează să emită un ordin executiv prin care cererile de azil ale imigranților care au intrat în mod ilegal în Statele Unite să fie respinse, relatează site-ul agenției Dpa, citat de Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Migranții care cer azil vor trebui să se prezinte în mod legal într-un punct de intrare", a declarat Donald Trump.

Liderul de la Casa Albă a anunțat că un ordin executiv în acest sens va fi emis în curând.

"Cei care ne încalcă legile și intră în mod ilegal nu vor mai putea folosi pretenții nefondate pentru a obține acces automat în țara noastră", a declarat președintele SUA.

Joi, acesta a distribuit pe pagina sa de Twitter un videoclip prin care pretinde că în grupul de imigranți care încearcă să intre în SUA din Mexic se numără și criminali.

"Este îngrozitor ce fac democrații în țara noastră. Votați republicanii acum!" a mai declarat Trump pe platforma de microblogging Twitter.

Liderul de la Casa Albă a anunțat miercuri că ar putea trimite până la 15.000 de militari la granița Statelor Unite cu Mexic, pentru a opri trecerea unui grup mare de imigranți latino-americani.

În cadrul campaniei prezidențiale din 2016, Donald Trump a promis că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, precizând că lucrările vor fi suportate de autorităţile mexicane. Administraţia din Mexic a anunţat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră.