Un tribunal canadian pentru drepturile omului informează că șapte angajați ai unei stațiuni canadiene au fost discriminați la locul de muncă pentru că erau albi. Persoanele în cauză au fost despăgubite de autorități cu mai mult de 102.000 de dolari, scrieBBC.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tribunalul a constatat că proprietarul stațiunii, Kin Wa Chan, i-a concediat pe cei șapte angajați în august 2016 pentru a-i înlocui cu lucrători chinezi care acceptă salarii mai mici. Mai mult de atât, tribunalul a descoperit că Chan a hărțuit-o sexual pe Eva, contabila stațiunii, în timpul unei călătorii de afaceri în China.

Președintele tribunalului, Diana Juricevic, a calificat acest demers drept discriminare bazată pe criterii de rasă, care este împotriva Codului pentru drepturile omului al British Columbia. "În decurs de o lună, Chan a declarat în repetate rânduri că vrea să înlocuiască angajații caucazieni cu angajații etnici chinezi pentru a reduce costurile forței de muncă", a scris Diana Juricevic în decizia ei, publicată săptămâna trecută.

Chan a cumpărat Spruce Hill Resort și Spa în 2015 și a început renovările în luna ianuarie a anului următor. Stațiunea funcționa la capacitate redusă în timpul renovărilor, astfel încât Chan a lăsat mulți dintre angajați să plece. Șapte dintre angajații care au rămas în timpul renovărilor au depus plângeri privind încălcarea drepturile omului, acuzând că au fost puși să lucreze într-un mediu ostil.

Cea mai mare despăgubire, peste 62.000 de dolari, a primit-o Clare Fast, o angajată care a lucrat în stațiune timp de 20 de ani ca manager de resurse umane.