Rusia a reiterat importanța și rolul Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) în menținerea securității în Europa, în cadrul reuniunii Consiliului NATO-Rusia, cares-a desfăşurat miercuri la Bruxelles, se arată într-un comunicat, relatează site-ul agenției Tass.

Trump si Putin la HelsinkiFoto: Captura YouTube

"Delegația rusă a subliniat importanța Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare (INF) ca factor al stabilității europene și globale", se arată în documentul delegației.

Administraţia Vladimir Putin a condamnat decizia preşedintelui Donald Trump privind eventuala retragere a Statelor Unite din Tratatul Forţelor Nucleare Intermediare.

Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, a declarat luni că Președintele rus Vladimir Putin dorește să discute cu omologul său american Donald Trump despre decizia acestuia de a retrage Statele Unite din Tratatul INF. Această discuție ar putea avea loc n data de 11 noiembrie, când cei doi lideri se vor întâlni la Paris pentru ceremoniile de comemorare a o sută de ani de la încheierea Primului Război Mondial, potrivit Mediafax.