Suspectul în cazul atacului armat de la centrul religios evreiesc din Pittsburgh, Robert Bowers, a fost găsit vinovat pentru 44 de capete de acuzare, dintre care 32 sunt pedepsite cu moartea, relatează site-ul postului CNN.

Campanie atac sinagogaFoto: AGERPRES

"Investigația noastră asupra acestor crime motivate de ură continuă. Vă asigurăm că avem o echipă de procurori care muncesc din greu pentru a face dreptate", a declarat procurorul american Scott Brady.

Robert Bowers a fost rănit într-un schimb de focuri și adus luni în instanță într-un scaun cu rotile. În ultimii ani, bărbatul a postat mai multe mesaje anti-semite pe rețelele de socializare online

Unsprezece persoane au fost ucise, iar şase au fost rănite în urma atacului armat. Autorul atacului, Robert B., în vârstă de 46 de ani, a fost arestat preventiv. În timpul atacului armat, individul a făcut declaraţii cu caracter antisemit, potrivit Mediafax.

Doctori evrei și asistente evreice de la spitalul Allegheny General (AGH) din Pittsburgh au lăsat sentimentele personale deoparte când au salvat viața celui care a deschis focul într-o sinagogă, omorând 11 credincioși și strigând că vrea să omoare toți evreii, scrieFox News.

Robert Bowers, 46 de ani, a suferit mai multe răni după ce a fost împușcat de poliție și a fost dus la AGH.

”A fost adus la spitalul meu și striga 'Vreau să omor toți evreii!'”, a declarat doctorul Jeffrey Cohen, președinte al Allegheny General Hospital și membru al sinagogii ”Tree of Life”. ”Primele trei persoane care au avut grijă de el erau evrei”, a precizat Cohen.

O asistentă al cărei tată este rabin, ”a venit de la un exercițiu de salvare și l-a îngrijit pe acest domn”, a adăugat conducătorul spitalului.

”Noi suntem aici pentru a avea grijă de oamenii bolnavi. Nu suntem aici să te întrebăm dacă ai asigurare. Noi suntem aici să-i îngrijim pe cei care au nevoie de ajutorul nostru”, a explicat Cohen.

El a spus că a avut și o scurtă discuție cu Bowers la spital. ”Când am ajuns la el, l-am întrebat cum se simte, dacă are dureri. A răspuns că nu. Era bine”, a povestit medicul.

Apoi Bowers l-a întrebat cine este. ”I-am spus că sunt Dr. Cohen, președintele spitalului. Apoi m-am întors cu spatele la el și am plecat”, a adăugat doctorul.

”Agentul FBI care îl păzea mi-a spus: 'Nu știu dacă eu aș fi procedat la fel.' Eu i-am răspuns: 'Dacă ai fi fost în locul meu, sunt sigur că așa ai fi făcut”', a relatat Cohen.