Acuzațiile transmise Arabiei Saudite din Statele Unite, privind asasinarea jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, amenință relațiile strategice între Riyad și Washington, a declarat fostul ministru saudit al Informațiilor, potrivit Mediafax.

Jamal KhashoggiFoto: Captura YouTube

"Respectăm relațiile noastre strategice cu Statele Unite și sperăm să le menținem. Sperăm că și Statele Unite fac acest lucru", a declarat Turki bin Faisal, care este de asemenea și membru al familiei regale.

Turki bin Faisal, pentru care Khashoggi a lucrat în trecut în funcția de consilier, a fost de asemenea ambasador la Londra și Washington.

Declarațiile acestuia au fost făcute după ce procurorul turc Irfan Fidan a declarat că jurnalistul saudit a fost sufocat, iar cadavrul acestuia dezmembrat în consulatul de la Istanbul.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.

Mai mulți politicieni americani l-au acuzat pe prințul moștenitor al Arabiei Saudite că ar fi ordonat asasinarea lui Khashoggi. Arabia Saudită neagă aceste acuzații.

"Tragica ucidere a lui Khashoggi este astăzi principala temă pentru demonizarea Arabiei Saudite, în aceeași manieră precum în crizele anterioare", a declarat Turki.