Președintele american Donald Trump a declarat miercuri că ar putea trimite până la 15.000 de militari la granița Statelor Unite cu Mexic, pentru a opri trecerea unui grup mare de imigranți latino-americani, relatează site-ul publicației New York Times și agenția Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

"În ceea ce privește grupul, armata noastră este pregătită. Vom putea trimite între 10.000 și 15.000 de personal militar, în afară de Poliția de Frontieră, ICE și oricine se află deja acolo", a declarat Trump pentru reporteri.

Administrația de la Washington a anunțat luni că intenționează să trimită 5.200 de militari la granița între SUA și Mexic pentru a împiedica un nou val de imigranți.

Pentagonul a identificat aproximativ 7.000 de militari care pot fi trimiși să patruleze la granița dintre Statele Unite și Mexic în caz de nevoie.

Departamentul Apărării nu a anunțat încă oficial scopul misiunii, sau rezultatele analizei sale privind posibila amenințare reprezentată de grupul de imigranți.

Sute de imigranți au încercat luni să treacă din Guatemala în Mexic, însă autoritățile federale mexicane le-au blocat accesul.

Donald Trump a promis în campania electorală că va construi un zid la frontiera dintre Statele Unite şi Mexic, precizând că lucrările vor fi suportate de autorităţile mexicane. Administraţia din Mexic a anunţat că nu va plăti nimic pentru zidul de la frontieră, potrivit Mediafax.