Anunţul cancelarului Germaniei, Angela Merkel, că va renunţa la şefia partidului a dat startul unei întreceri între aripa liberală şi aripa conservatoare a partidului. Annegret Kramp Karrenbauer (56 de ani) este cunoscută drept "prinţesa lui Merkel". Sunt persoane care îi spun "Mini-Merkel". Reprezintă aripa liberală a partidului, scrie Hurriyet, citat de Rador.

HotNews.roFoto: Hotnews

Kramp Karrenbauer, care şi-a dat seama potrivit sondajelor de opinie că va pierde alegerile din martie 2017 în landul Saarland, le-a interzis politicienilor turci să aibă discursuri în interiorul landului despre referendumul turc privind modificarea Constituţiei (turce).

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii Jens Spahn (38 de ani) reprezintă în cadrul partidului aripa conservatoare, care îi face opoziţie Angelei Merkel. Este unul dintre cei mai puţin experimentaţi candidaţi. Turcilor care au protestat faţă de tentativa de lovitură de stat din 15 iulie le-a reproşat că "Turcii care trăiesc în Germania trebuie să se decidă cărui stat îi sunt devotaţi". Există şi posibili candidaţi care nu şi-au anunţat oficial decizia de a participa la alegeri.

Unul dintre ei este Friedrich Merz, care a pierdut lupta internă din partid împotriva cancelarului Merkel. Un alt candidat din umbră este premierul celui mai mare land din Germania, Renania de Nord-Westfalia. În vârstă de 57 de ani, Armin Laschet este cunoscut drept un politician apropiat de turci. Într-una dintre cărţile pe care le-a scris, "Republica celor care se ridică şi Migraţia sunt o şansă" arată că fenomenul migraţiei reprezintă o şansă pentru Germania.