Miliardarii ruși își păstrează aproximativ 70% din economii în bănci din străinătate, potrivit studiului ”Servicii bancare private în Rusia 2018”, condus de Frank RG, relatează

HotNews.roFoto: Hotnews

Tass.com.

Într-un studiu condus din aprilie până în octombrie 2018, experții companiei au analizat activele financiare a peste 30.000 de ruși care au cel puțin un miliard în conturile lor, excluzând bunurile imobiliare și capitalul circulant al afacerilor lor. Studiul se bazează pe informațiile a 11 bănci din Rusia și pe departamentele lor privind serviciile bancare private ale acestora, specializate în furnizarea serviciilor pentru clienți bogați.

Valoarea totală a activelor financiare a grupului de ruși selectat a fost estimat la 455 de miliarde de dolari. Din acest cuantum, 315 miliarde de dolari sunt ținuți în străinătate.

Potrivit experților, în prima jumătate a anului 2018, clienții bogați aveau un capital de 117 miliarde de dolari. Din această valoare, 60% a fost plasată în monedă străină. Potrivit previziunilor, până la sfârșitul anului, suma totală a economiilor va crește cu 22,3%, la 132 de miliarde de dolari. De asemenea, până la sfârșitul anului 2019, suma totală a economiilor va crește la 153 de miliarde de dolari.