La trei săptămâni după ce s-a întâlnit cu președintele american Donald Trump la Casa Albă, rapperul Kanye West a scris pe Twitter că a fost folosit și că se va distanța de politică, relatează Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

West, cea mai mare vedetă care l-a susținut deschis pe Trump, ia distanță și față de o campanie care încurajează afro-americanii să părăsească Partidul Democrat.

Cântărețul și designerul de modă, care a spus că este bipolar, a spus că ”nu a vrut nicio asociere” cu campania lansată săptămâna trecută numită Blexit, care caută să îndepărteze afro-amercanii de democrați.

”Ochii mei sunt acum larg deschiși și realizez acum că am fost folosit pentru răspândi mesaje în care nu cred. Mă distanțez de politică și mă voi concentra complet pe a fi creativ”, a scris West pe Twitter, fără a-l menționa pe Trump, care este republican, sau orice alt nume.

West, în vârstă de 41 de ani, a fost legat de campanie după ce liderul Candace Owens, o activistă conservatoare, a spus că el a proiectat logo-ul pentru șepcile și tricourile mișcării.

Am prezentat-o pe Candace persoanei care a făcut logo-ul și nu au vrut numele lui, așa că l-au folosit pe al meu”, a mai scris joi West. ”Nu am nicio legătură cu asta”, a adăugat West.

West a scris comentariile cu o săptămână înainte de alegerile din SUA de pe 6 noiembrie, după luni de zile în care s-a comportat ciudat și imprevizibil, inclusiv descriind slavia ca fiind o alegere.

Pe 11 octombrie, acesta s-a întâlnit cu Trump în Biroul Oval și s-a lansat într-un discurs nearticulat de 10 minute în care a spus că Trump l-a făcut să se simtă ca un supererou.

Kanye a purtat la întâlnire o şapcă roşie pe care era imprimat textul "Să facem America din nou măreaţă", sloganul lui Trump din timpul campaniei pentru alegerile prezidenţiale, în 2016.