Organizația Națiunilor Unite a făcut apel marți la desfășurarea unei anchete independente și imparțiale în cazul asasinării jurnalistului Jamal Khashoggi, care a dispărut la 2 octombrie după ce a intrat în consulatul saudit de la Istanbul, relatează site-ul agenției Anadolu, citat de Mediafax.

Jamal KhashoggiFoto: Captura YouTube

Comisarul ONU pentru Drepturile Omului, Michelle Bachelet, a declarat că experții internaționali trebuie să se implice în investigarea asasinării lui Khashoggi și a cerut autorităților saudite să dezvăluie toate detaliile.

"Ca o investigație să fie desfășurată în mod independent de orice interes politic, implicarea experților internațional, care să aibă acces deplin la dovezi și martori, trebuie luată în considerare", a declarat aceasta.

"Examinarea medico-legală, inclusiv o autopsie a cadavrului victimei, reprezintă un element crucial în orice investigare a unei crime și fac apel autorităților saudite să dezvăluie locația trupului acestuia fără nicio amânare sau eschivare", a adăugat Bachelet.

Comisarul ONU a afirmat că este mulțumită de eforturile comune depuse de Arabia Saudită și Turcia în anchetarea cazului.

"Salut pașii făcuți de autoritățile turce și saudite în investigarea și tragerea la răspundere a celor suspectați de uciderea domnului Khashoggi", a mai declarat Bachelet.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.