În regiunea Ain din sudul Franței a fost descoperit un nou caz de malformație. PotrivitLe Monde, este vorba despre un băiat născut în 2012 într-o localitate aflată la 17 kilometri de zona în care au fost înregistrate celelalte 7 cazuri.

HotNews.roFoto: Hotnews

Descoperirea unui nou caz de ATMS, nesemnalat până în prezent, este o surpriză. "Mama copilului m-a contactat pentru a se asigura că fiul său a fost înregistrat între cele 7 cazuri raportate în zonă. În urma verificărilor, numele băiatului nu apărea în registru.", a declarat Emmanuelle Amar, directoarea de la Remera.

Contactați, reprezentanții maternității au confirmat nașterea copilului "fără degete."

"Consultarea dosarului medical arată că dezvoltarea mâinii despre a stagnat la nivelul celui de-al doilea os metacarpian, a adăugat Emmanuelle Amar." Cazul a fost raportat luni, pe 29 octombrie, la agenția regională de sănătate. În aceeași zi, deși cele două evenimente sunt independente, procedura de concediere a 6 angajați ai Remera a fost suspendată.

În departamentul Ain, copiii cu malformaţii s-au născut între 2009 şi 2014 şi au trăit pe o rază de 17 km. Semnalul de alarmă a fost lansat în 2011 de către registrul local de supraveghere Remera, care din 1973 colectează, analizează şi obţine date privind naşterile din regiunea Rhone-Alpes (în sud-estul Franţei, la graniţa cu Elveţia şi Italia).

În Franţa se înregistrează anual 150 de naşteri cu ageneză transversală a membrelor superioare. Este o malformaţie foarte specifică care apare în timpul dezvoltării embrionului, între a 24-a şi a 56-a zi după concepţie. Originile pot fi genetice, farmacologice (luând talidomidă de la mamă, de exemplu) sau mecanice.