Poliția new-yorkeză încearcă să elucideze circumstanțele morții a două tinere surori, ale căror trupuri au fost găsite legate între ele cu bandă adezivă, miercurea trecută, în râul Hudson, în largul Manhattan-ului, transmite AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Poliția a confirmat până acum doar identitatea celor două fete: Tala și Rotana Farea, în vârstă de 16 și 22 de ani, domiciliate în Fairfax, statul Virginia, și că au fost găsite lipite una de alta cu bandă adezivă, la nivelul picioarelor și taliei, iar ambele era îmbrăcate cu colanți negri și paltoane cu gulere îmblănite, tot negre.

Niciun semn vizibil de traumatism nu a fost observat, potrivit poliției, care a precizat că trupurile au fost predate medicilor legiști pentru autopsie.

Potrivit presei new-yorkeze și arabe, surorile, care ar fi fugit deja de mai multe ori de acasă, erau de origine saudită. Ambasada Arabiei Saudite la Washington, contactată de AFP, n-a confirmat decamdată informația.

Pe 24 august, Tala (16 ani) a fost dată dispărută de către Centrul național pentru copii dispăruți. Însă alerta a fost retrasă după ce s-a dovedit că ea se afla împreună cu sora sa mai mare, care se mutase de puțină vreme la New York, potrivit New York Daily News.

Printre ipotezele posibile se numără și cea a unui pact suicidar între cele două surori: este evocată posibilitatea ca ele să se fi aruncat de pe podul George Washington, aflat la circa 10 kilometri nord de locul în care au fost recuperate cadavrele.

Însă nici ipoteza unei crime nu a fost exclusă, potrivit poliției.

Râul Hudson separă New York de New Jersey și, până la elucidarea cauzelor morții, poliția încearcă să stabilească cu exactitate locul din care tinerele au ajuns în apă.