Unul dintre cele mai mari docuri plutitoare din lume s-a scufundat azi-noapte lângă Murmansk în timp ce era folosit pentru lucrări de întreținere la portavionul Admiral Kuznetzov, transmiteMoscow Times. Singurul portavion din dotarea armatei ruse a fost avariat, cel puțin patru persoane au fost rănite, iar una este dată dispărută.

HotNews.roFoto: Hotnews

Admiral Kuznetzov, navă lansată de apă de Uniunea Sovietică în 1985, primea lucrări de reparații la un șantier naval de lângă portul din Murmansk. Reparațiile erau făcute după operațiunile desfășurate în Siria, unde portavionul a avut numeroase probleme tehnice și a pierdut două avioane din cauza defecțiunilor la sistemul de cabluri pentru prinderea avioanelor care apuntează.

În timpul unui transfer al portavionului către o zonă de reparații, docul plutitor PD-50 de care atașat s-a scufundat după ce tancurile sale s-au supraîncărcat cu apă din cauza unei pene de curent.

Șeful United Shipbuilding Corporation, compania care realiza reparațiile, a spus că Admiral Kuznetsov a fost avariat din această cauză.

”O macara a căzut pe punte de la înălțimea de 15 metri, așa că este evident că puntea și carena au fost avariate”, a declarat el, adăugând că nicio parte de vreo ”importanță crucială” a navei nu a fost stricată.

Guvernatorul din regiunea Murmansk a spus că o persoană este dată dispărută, iar patru au fost rănite, două fiind încă la spital.