Marea Britanie a declarat că va impozita veniturile pe care platformele online cum ar fi Google, Facebook și Amazon le obțin în țară. Scopul acestei politici de taxare este actualizarea unui sistem care nu a ținut pasul cu schimbarea modelelor de afaceri digitale, informează Reuters.DWscrie că ministrul a promis, de asemenea, încetarea reducerilor cheltuielilor din sectorul public.

Philip HammondFoto: Flickr US Gov

Ultimul buget întocmit înainte de Brexit de către ministrului britanic de finanțe, Philip Hammond, a dezvăluit luni un nou "impozit pe servicii digitale" destinat giganților tech. Noul impozit, care va intra în vigoare în 2020, vizează companiile cu venituri de peste 500 de milioane de lire sterline (575 de milioane de euro, 610 de milioane de dolari). Guvernul britanic se așteaptă ca noua politică fiscală să genereze venituri de 400 de milioane de lire sterline anual.

Propunerile sunt concepute astfel încât să vizeze gigantii tech precum Google și Facebook, care au fost criticate pentru aranjamentele fiscale avantajoase făcute cu Marea Britanie.

"Este o chestiune de dreptate că acești giganți globali cu afaceri profitabile în Marea Britanie să își plătescă partea echitabil", a spus Hammond. "În mod evident, nu este sustenabil sau echitabil ca întreprinderile de platformă digitală să genereze profituri substanțiale în Marea Britanie fără să plătească impozit pentru aceste afaceri", a spus el.