Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, un critic al cancelarului german, Angela Merkel, le-a spus colegilor conservatori că îşi doreşte să o înlocuiască pe Angela Merkel ca lider al Uniunii Creştin-Democrate (CDU), au declarat surse pentru agenţia Reuters.

HotNews.roFoto: Hotnews

Spahn, în vârstă de 28 de ani, şi-a anunţat decizia de a candida la şefia partidului în timpul unei reuniuni cu uşile închise a unor membri de frunte ai CDU la Berlin. Printre cei care vor să o înlocuiască pe Merkel se numără şi secretarul general al CDU, Annegret Kramp-Karrenbauer, la convenţia din decembrie, au afirmat pentru Reuters surse ale partidului în cursul dimineţii de luni., citează Rador.

LE SOIR: Merkel anunţă că nu-şi va alege un succesor

Angela Merkel nu-şi va alege un succesor la preşedinţia partidului conservator german CDU, post care propulsează spre cancelarie, a declarat ea luni după ce şi-a anunţat retragerea din acest post în decembrie, apoi de la guvernare, în 2021.

"Simt că această fază (de căutare a unui nou şef al CDU) este plină de posibilităţi şi asta e foarte bine, deoarece nu am mai avut-o de 18 ani", a spus cancelarul. O apropiată, secretara generală a partidului, Annegret Kramp-Karrenbauer, şi unul din detractorii ei, adept al unui viraj spre dreapta, ministrul sănătăţii, Jens Spahn, şi-au anunţat deja candidaturile.