Un nou pachet suspect adresat CNN a fost interceptat luni într-un birou al poștei din Atlanta, a anunțat televiziunea americană, deja vizată săptămâna trecută de o serie de pachete-capcană trimise criticilor lui Donald Trump, scrie AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

Sediul televiziunii, situat în Atlanta (Georgia), nu se confruntă cu niciun "pericol iminent", a precizat într-un comunicat președintele CNN, Jeff Zucker, care a precizat că începând cu 24 octombrie orice pachet transmis birourilor CNN din țară est eexaminat într-o locație externă.

Biroul new-yorkez al televiziunii - criticată în mod repetat de Donald Trump pentru acuzațiile aduse administrației pe care o conduce - a fost evacuat în 24 octombrie după descoperirea unui prim pachet suspect.

Acesta era adresat lui John Brennan, fost director al CIA și comentator foarte critic al lui Trump la CNN.

Un alt pachet adresat CNN a fost interceptat două zile mai târziu într-un birou poștal din New York. Acesta era destinat fostului director al Informațiilor James Clapper, și el un critic fervent al președintelui american invitat adeseori la această televiziune.

Cesar Sayoc, un simpatizat pro-Trump cu numeroase antecedente judiciare, a fost arestat câteva ore mai târziu. Acesta riscă până la 48 de ani de închisoare.

El este acuzat că a trimis cel puțin 13 bombe artizanale către voci critice la adresa lui Donald Trump, printre care Hillary Clinton și Barack Obama.