Pe site-ul președinției de la Chișinău a fost postat un mesaj al lui Igor Dodon adresat președintelui turc Recep Tayyip Erdoğan, în care este remarcată ”evoluția pozitivă a relațiilor de prietenie și colaborare dintre Republica Moldova şi Republica Turcia, care se dezvoltă sub semnul armoniei și al sprijinului reciproc”.

Erdogan si DodonFoto: Captura video

Pe contul său de Facebook, Dodon face referire la vizita lui Erdogan în Republica Moldova, în perioada 17-18 octombrie, care "a consemnat trecerea raporturilor bilaterale la nivelul de parteneriat strategic".

"Cu certitudine, amplificarea în continuare a parteneriatului moldo-turc va apropia şi mai mult ţările noastre de realizarea plenară a obiectivelor strategice naţionale spre binele ambelor popoare", scrie Dodon.

Igor Dodon se va afla miercuri și joi într-o vizită la Moscova, unde urmează să aibă discuții cu reprezentanții Patriarhiei Ruse despre convenirea unei alte date a vizitei patriarhului Kiril în Republica Moldova, după ce șeful bisericii ruse ortodoxe și-a amânat venirea la Chișinău săptămâna trecută. De asemenea, Dodon ar urma să aibă o întrevedere și cu președintele rus Vladimir Putin.