O campanie de finanţare participativă lansată de două grupuri musulmane a permis colectarea a peste 80.000 de dolari pentru supravieţuitorii şi apropiaţii celor 11 persoane ucise în atacul criminal de la o sinagogă din Pittsburgh, relatează AFP, conform Agerpres.

Campanie atac sinagogaFoto: AGERPRES

Operaţiunea lansată pe site-ul LauchGood şi-a atins scopul iniţial de 25.000 de dolari în şase ore, al doilea obiectiv de 50.000 de dolari după o zi şi vizează acum să strângă 100.000 de dolari. La ora 01.00 GMT, donaţiile depăşeau 85.000 de dolari.

Campania de finanţare participativă a fost organizată de CelebrateMercy şi MPower Change, două organizaţii cu scop nelucrativ ale musulmanilor americani.

"Ne dorim să răspundem la rău cu bine, cum o cere credinţa noastră, şi să trimitem un mesaj puternic de compasiune prin acţiune", au declarat aceste organizaţii într-un comunicat. Beneficiile colectei de fonduri vor servi pentru acoperirea nevoilor pe termen scurt ale răniţilor şi familiilor îndoliate, printre care cheltuieli de înmormântare şi îngrijiri medicale.

"Datorită acestei campanii, sperăm să trimitem un mesaj de unitate comunităţilor evreiască şi musulmană: nu este loc pentru acest tip de ură şi de violenţă în America", au declarat cele două organizaţii.

"Ne rugăm ca asta să ducă la restabilirea unui sentiment de securitate şi de pace în comunitatea evreilor americani care a fost fără îndoială bulversată de acest eveniment", au adăugat ele.