Un avion Boeing 737 MAX 8 al companiei Lion Ai cu 189 de oameni la bord s-a prăbușit în mare și s-a scufundat lângă insula indoneziană Java după ce a decolat din capitala Jakarta, potrivit Reuters. Un purtător de cuvânt al agenției indoneziene pentru operațiuni de căutare și salvare a declarat că avionul a pierdut contactul cu turnul de control la 13 minute de la decolare.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 10.59Echipele de intervenție au recuperat câteva rămășițe umane din mare. Un purtător de cuvânt a spus și că forțele de salvare încearcă să găsească fuselajul avionului, în condițiile în care până acum au fost descoperite doar resturi și bucățele care pluteau pe mare.

UPDATE 08.52Aeronava a avut o problemă tehnică în zborul anterior, a spus directorul executiv al Lion Air. ”Avionul zburase, anterior, de la Denpasar la Cengkareng (Jakarta). A fost raportată o problemă tehnică ce a fost rezolvată conform procedurilor”, a declarat presei Sirait. El nu vrut să precizeze natura problemei tehnice.

UPDATE 07.52”Suntem nelămuriți în privința cauzelor, pentru că era un avion nou”, a spus Edward Sirait, director executiv al Lion Air Group. Potrivit unui comunicat al companiei, aeronava a intrat în serviciu în august, iar pilotul și copilotul aveau, în total, 11.000 de ore de zbor.

Un oficial din serviciul de salvare a postat imagini cu rămășițe recuperate din mare:

UPDATE 07.38Aeronava cu care, potrivit ultimelor informații, avea 189 de oameni la bord, a cerut să se întoarcă la sol cu puțin înainte să piardă contactul cu turnul de control, a spus un purtător de cuvânt al autorității aeronautice. ”Turnul de control a aprobat solicitarea, dar apoi s-a pierdut legătura”, a adăugat acesta.

"Nu știm încă dacă există supraviețuitori. Sperăm, ne rugăm, dar nu putem confirma", a declarat Muhmmad Syaugi, șeful agenției indoneziene pentru operațiuni de căutare și salvare.

Zborul JT-610 transporta pasageri din Jakarta în Pangkal Pinang, cel mai mare oraș din Bangka Belitung. Avionul a pierdut contactul cu solul la câteva minute de la decolare, în timp ce se afla deasupra mării.

Yusuf Latif, un purtătoar de cuvânt al agenției naționale pentru operațiuni de căutare și salvare, a confirmat că avionul s-a prăbușit. Cursa JT-610 a decolat din Jakarta luni dimineață la ora locală 6.20.

Avionul ar fi trebuit să aterizeze o oră mai târziu în Pangkal Pinang. "Nu putem da nicio declarație în acest moment. Încercăm să strângem toate informațiile și datele", a declarat Edward Sirait, directorul general al companiei aeriene.