Ministrul rus de Externe, Serghei Lavrov, a informat că Moscova a început să pregătească răspunsuri la îndrebările adresate de Washington privind tratatul de control al armelor, a relatat duminică agenția RIA, citată de Reuters conform Mediafax.

Serghei LavrovFoto: Captura YouTube

"Cu doar o săptămână în urmă, câteva zile înainte de anunțul privind intenția de a părăsi Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, americanii, prin intermediul ambasadei de la Moscova, au trimis Ministerului rus de Externe o listă de întrebări", a informat Lavrov.

La 20 octombrie, președintele american Donald Trump a anunțat că Washingtonul se retrage din Tratatului Forţelor Nucleare Intermediare, semnat în anul 1987 de ultimul lider sovietic, Mihail Gorbaciov și fostul președinte american Ronald Reagan.

Tratatul semnat de Statele Unite cu Rusia prevede interzicerea rachetelor cu raze de acţiune cuprinse între 500 şi 5.500 de kilometri. Donald Trump susţine că Rusia a încălcat acest Tratat, dar Administraţia Vladimir Putin a acuzat în mai multe rânduri că sistemele balistice instalate de Statele Unite în Europa, inclusiv în România, constituie încălcări ale acordului.