Secretarul american al Apărării, Jim Mattis, a confirmat că, în cadrul întâlnirii pe care a avut-o cu ministrul saudit de Externe, a cerut acestuia desfășurarea unei investigații transparente în cazul asasinării jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, relatează site-ul agenției Reuters citată de Mediafax.

Jim MattisFoto: Wikipedia

Afirmațiile oficialului american au fost făcute duminică, după ce sâmbătă acesta a declarat că uciderea lui Jamal Khashoggi „subminează stabilitatea regională”, iar Departamentul de Stat din Statele Unite plănuiește să ia măsuri drastice în ceea ce privește acest caz.

"Am discutat despre acest lucru. Am discutat despre același lucru, despre nevoia unei investigații transparente și complete", a declarat Mattis pentru reporteri.

"Ministrul de Externe Jubeir a fost complet de acord, fără nicio obiecție, a afirmat că trebuie să știm ce s-a întâmplat", a adăugat Mattis.

Jurnalistul Jamal Khashoggi, editorialist al cotidianului The Washington Post și un critic acerb al prințului moștenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, a dispărut în urmă cu trei săptămâni după ce a intrat în Consulatul saudit de la Istanbul pentru a obține documente necesare căsătoriei sale.