În ciuda faptului că avortul este legal în SUA, diferite studii au estimat că sute de mii de americani au încercat să pună capăt unei sarcini fără ajutorul unui medic la un moment dat în viața lor, fie prin medicamente, ierburi, vitamina C, alcool , droguri sau auto-vătămare, scrieBBC.

Pastile pentru avortFoto: Captura YouTube

Deși cifrele exacte sunt dificil de estimat, un studiu a arătat că numai în statul Texas, între 100.000 și 240.000 de persoane au încercat un avort auto-indus.

O analiză de la New York Times a datelor Google a constatat că în 2015, au fost 700 000 de căutări din SUA pentru informații despre avortul auto-gestionat cu fraze cum ar fi "cum să ai un avort spontan".

Unii activiști consideră că, cu informații exacte despre cum să ia medicamentele, avorturile se pot face ușor acasă.

În ajutorul femeilor americane vin medicamentele care se află la distantă de un singur click. Farmaciile online - multe din India – vândmedicamentele fără prescripție medicală. Misoprostolul care poate fi utilizat singur, fără a fi combinat cu alt medicament, pentru a induce un avort spontan - este vândut la ghișeu în Mexic și a fost găsit spre vânzare pe piețele din SUA, în apropiere de graniță. "

Obținerea medicamentelor pentru avort în SUA fără prescripție este ilegală.

Administrația americană pentru alimente și medicamente a plasat mifepristonul în cadrul unei strategii de evaluare și atenuare a riscurilor, care reprezintă o restricție specială pentru distribuția medicamentelor care pot prezenta riscuri serioase asociate utilizării acestora.

Mifepristona poate fi distribuită numai în cabinetul medicului sau în spital.