O întrebare postată pe Twitter de postul francez de radio Fun a stârnit o amplă dezbatere și acuzații de minimizare a violului conjugal, scrie AFP. "Charlotte nu suportă ca prietenul ei să facă dragoste cu ea noaptea, când doarme. Găsiți normal acest lucru?", a întrebat Fun Radio. Răspunsurile: 51% nu, 49% da.

HotNews.roFoto: Hotnews

Tema a fost preluată într-o emisiune a lui Cyril Hanouna pe C8, "Touche pas à mon poste", dar mai mulți invitați au fost acuzați că au minimizat violul conjugal. Arbitrul audiovizualului din Franța, CSA, a primit aproape 650 de sesizări legate de emisiune.

"A folosi cuvântul viol, astăzi, pentru cazul specific al lui Charlotte nu are niciun sens. Este aproape prea periculos pentru toată lumea", a spus în emisiune fostul manechin și romanciera Géraldine Maillet, care a folosit ocazia pentru a lansa și o critică la adresa secretarului de stat pentru Egalitatea între bărbați și femei Marlène Schiappa.

Aceasta după ce Marlene Schiappa reacționase tot pe Twitter afirmând că situația descrisă de Fun Radio este echivalentă cu un viol. „Definiția juridică: penetrarea obținută sub amenințare, constrângere sau prin surprindere”, a postat aceasta.

"Este pe cale să reglementeze legal relațiile dintre femei și bărbați. Va exista un cod civil al sexului, ai voie să faci dragoste între orele 23 și miezul nopții, la miezul nopții și un minut va exista un proces verbal ! (...) Suntem pe cale să devenim nebuni", a criticat Géraldine Maillet.

Fosta Miss France Delphine Wespiser a susținut și ea aceste afirmații: "În cazul lui Charlotte, nu vorbim de vecinul ei, ci de prietenul ei (...) Lucruri care se fac atunci când unul sau celălalt doarme, e ceva drăguț, simpatic".

Tot în aceeași emisiune, Gilles Verdez a acuzat Fun Radio de "apologia violului conjugal", susținut de un alt editorialist, Benjamin Castaldi. "Oamenii aceia nu mai trebuie să facă emisiuni la radio".

După ce imaginile au fost distribuite intens pe rețelele sociale, Géraldine Maillet și Delphine Wespiser și-au cerut scuze vineri, pe Twitter. Géraldine Maillet a vorbit despre "afirmații fără îndoială prea expeditive".