Un bărbat în vârstă de 56 de ani a fost arestat în Florida, în legătură cu pachetele cu bombe adresate criticilor președintelui american Donald Trump. Conform BBC, oficialii americani l-au identificat drept Cesar Sayoc.

HotNews.roFoto: Hotnews

El se confruntă cu cinci acuzații, printre care expedierea explozivilor și amenințarea mai multor politicieni. Donald Trump a declarat că faptele sunt "de disprețuit și nu-și au locul în țara noastră".

Paisprezece pachete au fost trimise în ultimele zile mai multor persoane, printre care fostul președinte Barack Obama și actorul Robert de Niro. Două au fost găsite în Florida și New York în dimineața zilei de vineri. Incă două au fost descoperite în California. Miliardarul și donatorul democrat, Tom Steyer, a declarat că un pachet trimis lui a fost interceptat la oficiul poștal din Burlingame, iar un altul adresat senatorului democrat Kamala Harris a fost raportat la Sacramento.

Incidentele au loc cu mai puțin de două săptămâni înainte de alegerile intermediare din SUA.

Procurorul general al SUA, Jeff Sessions, a declarat că suspectul se confruntă cu până la 58 de ani în închisoare. "Nu vom tolera această nelegiuire, în special violența politică", a declarat el la o conferință de presă.

"Să fie o lecție pentru oricine, indiferent de convingerile lor politice, că vom folosi toată forța legii împotriva ta".

Autoritățile au declarat că Sayoc trăiește în Aventura, Florida și este înregistrat că republican. În 2002, a fost arestat pentru o amenințare cu bombă în Miami-Dade County și a primit un an de închisoare pentru acuzație dar a fost eliberat condiționat.

Sayoc are un cazier judiciar datând din 1991 în Broward County, potrivit înregistrărilor grefierului. A fost arestat, la vârsta de 29 de ani, pentru furt. El s-a confruntat, de asemenea, cu acuzații de fraudă și de lovire.

În 1980, a petrecut trei semestre că student la Colegiul Brevard din Carolina de Nord dar nu a absolvit, a declarat purtătorul de cuvânt al universității pentru BBC.

Oficialii americani spun că mostre ADN au fost folosite pentru a-l găși.

După arestarea sa, televiziunea americană a difuzat imagini live ale unei furgonete albe, despre care se spune că aparține lui Sayoc, fiind încărcate pe o remorcă din Plantation și remorcate pentru examinare.

Ferestrele furgonetei erau acoperite cu diverse imagini. O imagine îl arăta pe președintele Trump stand pe un tanc, iar o altă o arăta pe Hillary Clinton cu țintă suprapusă pe fața ei.