Autoritățile federale au arestat vineri în Florida un bărbat suspectat că a trimis cel puțin zece pachete cu bombe către criticii președintelui Donald Trump, înainte cu mai puțin de două săptămâni de alegeri, au spus autoritățile, relatează Reuters și AFP.

Dispozitiv exploziv trimis prin postaFoto: Captura YouTube

Bărbatul a fost arestat în parcarea lui magazin AutoZone în Plantation, aproape de Fort Lauderdale, unde doi martori au spus pentru Reuters că au auzit explozii la momentul arestării.

”Putem confirma că o persoană a fost arestată”, a scris pe Twitter un purtător de cuvânt al Departamentului de Justiție, care a anunțat că va fi o conferință de presă la ora locală 14.30 (18.30 GMT).

Purtătorul de cuvânt nu a dat mai multe detalii. CNN și NBC au raportat că un bărbat a fost oprit în Florida, NBC spunând că acesta ar avea aproximativ 50 de ani.

Guvernatorul New York-ului, democratul Andre Cuomo, a confirmat anterior pentru CNN că anchetatorii se concentrează pe Florida și că urmează ca ancheta să dea rezultate.

Aceasta este prima arestare anunțată în ancheta privind valul de pachete suspecte găsite în acest moment, care au fost transmise unor personalități anti-Trump.

Anunțul vine după ce vineri poliția a confirmat că a mai găsit două pachete suspecte, similare cu cele anterioare.

Unul dintre pachete era adresat senatorului Cory Booker, iar cel de-al doilea fostului director al Serviciilor Naționale de Informații, James Clapper.

Al 11-lea pachet, adresat lui Booker, un senator democrat din New Jersey, a fost descoperit la un centru de sortare a corespondenței din Florida, iar cel de-al 12-lea pachet, adresat lui Clapper la CNN a fost interceptat la un oficiu poștal din New York.

Un al treisprezecelea pachet suspect decoperit era adresat senatoarei Kamala Harris.

Un oficial federal a declarat vineri mai devreme că se concerentează pe Florida ca posibil loc de trimitere a pachetelor.

Poliția a închis drumurile din zona unei parcări a companiei AutoZone din Florida, iar mai multe elicoptere au survolat zona.

Un bărbat pe nume Dre, un manager al unu magazin de mașini uzate de lângă AutoZne, a spus că un zgomot puternic similară cu cel produs de o explozie s-a auzit imediat după ora 11.00 a.m.

”Am auzit ceva ca o bombă”, a spus Dre, care a refuzat să își dea numele complet, a spus într-un interviu telefonic. ”Am deschis ușa și am văzut acolo FBI-ul”.

Printre cei vizați s-a aflat și Robert de Niro, care l-a înjurat pe Trump în luna iunie, în timpul unei transmisiuni live.

Amintim că dispozitive explozive au fost trimise miercuri la vila soţilor Bill şi Hillary Clinton, la biroul lui Barack Obama și la postul de televiziune CNN.

FBI a confirmat că au fost interceptate două pachete suspecte care îi erau adresate lui Maxine Waters, membră a Camerei Reprezentanților din partea Partidului Democrat.

Alte bombe artizanale au fost primite la biroul congresmanului democrat Deborah Wasserman Schultz, în Sunrise (Florida), şi la redacţia publicaţiei San Diego Union Tribune. Un dispozitiv similar a fost primit și de miliardarul George Soros.

Miercuri seară, guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a declarat că a primit un dispozitiv exploziv la biroul său din Manhattan.

Citește și:

SUA: Nou val de de bombe trimise prin poștă, descoperit joi / Printre cei vizați, Robert de Niro și Joe Biden