Logodnica turcă a jurnalistului saudit Jamal Khashoggi, care a fost ucis în Consulatul țării sale din Istanbul la începutul lunii octombrie, a cerut vineri să fie pedepsiți ”toți cei responsabili” pentru această ”barbarie”, relatează AFP.

HotNews.roFoto: Hotnews

”Cererea mea este ca toți cei implicați în această barbarie, de la cel mai mic până la cel mai înalt nivel, să fie pedepsiți și aduși în fața justiției”, a spus Hatice Cengiz într-un interviu pentru canalul Habertürk.

Moartea jurnalistului Khashoggi, un critic de facto al prinţului saudit Mohammed bin Salman, a provocat o revoltă globală şi a condus la o criză pentru cel mai mare exportator de petrol din lume şi aliat strategic al Occidentului.

Jamal Khashoggi (59 de ani), un editorialist respectat care colabora cu cotidianul american The Washington Post, a fost ucis pe 2 octombrie în consulatul general al ţării sale din Istanbul.

După ce a negat moartea jurnalistului, guvernul saudit, sub presiune internaţională, a avansat mai multe versiuni contradictorii, înainte de a admite, joi, pe baza informaţiilor furnizate de Turcia, că suspecţii acuzaţi de uciderea lui Khashoggi au comis un act premeditat.