O echipă de genişti a efectuat căutări la un centru de distribuţie prin poştă situat în apropiere de Miami şi unde autorităţile cred că s-ar afla mai multe pachete care conţin dispozitive artizanale, a anunţat joi CNN, conform Reuters, care este citat de Agerpres.

Echipe de genisti in MiamiFoto: AGERPRES

Poliţia din comitatul Miami-Dade a anunţat că o echipă de genişti şi o unitate canină au fost trimise în oraşul Opa-locka ca măsură de precauţie, lucrând alături de autorităţile federale în cadrul unei investigaţii privind zece dispozitive artizanale care au fost trimise la domiciliile unor democraţi de rang înalt şi la birouri CNN din New York.

Pachete cu explozibili au fost trimise la reşedinţele fostului preşedinte democrat Barack Obama şi soţilor Bill şi Hillary Clinton, la birourile lui Eric Holder, procurorul general din perioada preşedinţiei lui Barack Obama, şi parlamentarei democrate Maxine Waters, care într-un moment sau altul au exprimat critici la adresa lui Donald Trump.

Toate aceste dispozitive artizanale au fost similare cu cel descoperit de poliţie şi detonat controlat luni la domiciliul miliardarului filantrop George Soros, în nordul statului New York, notează AFP.